Toepassing kruispunt
Een kruispunt is een punt waar wegen samenkomen en waar jij van richting kan veranderen. Je ontmoet andere weggebruikers op dat punt en jullie kruisen elkaar.
Er wordt van jou verwacht, dat je een kruispunt voorzichtig nadert en dat je de verkeersregels gaat toepassen. Welke verkeersregels op een kruispunt geregeld zijn, hangt van de situatie af, maar ook hoe de wegbeheerder dit geregeld heeft.

Hoe je het beste een kruispunt voorzichtig kan naderen hangt van de situatie af.  Zij moeten jou goed in kunnen schatten en het idee hebben dat jij (oprecht) hen voorrang wilt verlenen. Misschien heb je zelf voorrang. Ook in dat geval is het belangrijk dat jij voorzichtig een kruispunt gaat naderen. Andere weggebruikers hebben misschien een rijbewijs, maar kunnen zich met de voorrangsregels wel vergissen. Concreet, gaat het hierom, zien en gezien worden.

Sommige kruispunten zijn uitgevoerd als minirotonde. Deze wordt later in de blokken bij ’bijzondere weggedeelten’ behandeld.
Het komt ook voor, dat je goed moet opletten bij meerdere kruispunten vlak achter elkaar. Je kunt dan denken aan vrijliggende fiets- en/of fietspaden of wegen met gescheiden rijbanen, waarbij de hoofdrijbaan een voorrangsweg is. Dit zijn complexe situaties waar je kort achter elkaar alert moet zijn.