Winschoten

Leerprogramma met uitgebreide portfolio
Het rijbewijs halen wordt makkelijker en goedkoper als je blokonderwijs via deze website gaat volgen. Dit komt door de unieke leerlijn die wij voor jou samenstellen. Deze pdemode leerlijn is net iets anders dan een lespakket die je bij een rijschool krijgt aangeboden.
Jouw extra gecertificeerde instructeur ontvangt van ons een portfolio om samen met jou aan de slag te kunnen gaan.
Deze portfolio is inzichtelijk voor instructeur, ouder en leerling.

Wat is klantentevredenheid
Elke instructeur vindt het fijn om jou iets te leren en trekt daar veel tijd voor uit. Daarbij krijg je het gevoel, dat jij dat nodig hebt.
Als het allemaal niet snel genoeg gaat, worden er ook nog extra rijlessen ingepland.
De nadruk wordt bij rijscholen vaak gelegd op klantentevredenheid, maar dit is iets anders dan de kwaliteit van het onderwijs. Klantentevredenheid ontstaat uit de beoordeling over de dienstverlening van de rijschool, waarbij beoordelaars (met reviews) niet wisten dat ze teveel rijlessen of examens hebben gehad.

Van rijles naar blokonderwijs
Een rijinstructeur met een wettelijke bevoegdheidspas, voldoet in dit kader niet vanzelfsprekend meer aan alle bekwaamheidseisen.

Hoe kleiner het zwarte vlak,
hoe beter de kwaliteit van het onderwijs,
hoe minder persoonlijke rijles problemen.

Kwaliteit van het onderwijs
De klant geeft een beoordeling over een rijschool, maar dat zegt niets over de kwaliteit van het onderwijs.
Ook jij voelt als leerling tevredenheid over wat jij ervaart of gaat ervaren. In het onderwijs kun je geen beoordeling geven over wat je niet hebt geleerd. Je kunt ook iets fout aanleren, waarbij jij het idee krijgt, dat het jouw persoonlijk probleem is geworden.

Vuistregel 1. Jij bent een klant van een rijschool en een leerling in het rijles onderwijs.
Vuistregel 2. Een aardige instructeur is niet per definitie de allerbeste instructeur die je kon treffen.
Vuistregel 3. Een rijschool kan geen advies geven over het onderwijs wat ze niet kennen of geleerd hebben.

Blok onderwijs
Hoe lager de bekwaamheid van de instructeur, hoe eerder de fouten en problemen bij jou worden neergelegd.

Blok A | Standaard
Kennis en bekwaamheid van de rijinstructeur; Blok A
De meest gebruikte vorm van rijles is uitleg over de lesonderwerpen, waarbij je rijinstructeur vaak bezig is met het attenderen van fouten die jij maakt. Alles wordt herhaald en opnieuw geoefend. Dit gebeurt net zo lang, totdat jij de leerstof beheerst en het autorijden onder de knie hebt gekregen. (Blok A, blauw) Deze rijlesvorm is zeer tijdrovend en in de meeste gevallen niet wenselijk. Uiteindelijk zal jij na vele lessen, wel je rijbewijs gaan halen.

Blok B | Coaching
Kennis en bekwaamheid van de rijinstructeur; Blok A en B.
Een verbeterde rijlesvorm is coaching in de rijles. (Blok B, oranje)
Je krijgt uitleg over de lesonderwerpen die je gaat oefenen. Op hetzelfde moment gaat je instructeur jou coachen. 
Dit is een vorm van lerend leren. Je leert achteraf bewust te rijden, waardoor jij het gevaar langzamerhand in het verkeer gaat herkennen. De kans bestaat nog wel, dat er extra lessen nodig zijn, om op het niveau van het examen te kunnen komen.

Blok C | Structuur
Kennis en bekwaamheid van de rijinstructeur; Blok A, B en C.
Voor de leerlingen die dat nodig zijn, hebben sommige rijscholen een schema gemaakt. Het schema is opgebouwd in verschillende delen. Deze rijopleiding wordt aangevuld met coaching in de rijles. Kennis die je al hebt, wordt uit voorzorg vaak opnieuw behandeld. Deze vorm van opleiden is daarom niet voor iedereen geschikt. Het CBR heeft een tussentijdse toets aan het schema toegevoegd. Dit brengt wel extra kosten met zich mee. (Blok C, paars)

Blok D | Onderwijs
Kennis en bekwaamheid van de rijinstructeur; Blok A, B, C en D.
De vierde vorm is de meest verkeersveilige vorm van leren rijden. (Blok D, groen) Deze vorm heeft het meest te maken met de effecten van de verkeersveiligheid en is gebaseerd op persoonlijke alertheid die jij met speciale technieken, in een vroeg stadium aanleert. Het geheel is vanuit het pedagogisch rijles onderwijs voor volwdemoen ontstaan. De snelheid van het voertuig komt eerder in balans met de (verkeers)informatie die je brein krijgt te verwerken. Dit verkort het proces om te leren rijden. Deze vorm van rijles is geschikt voor elke leerling, maar bij rijscholen nu nog het minst bekend. Wij weten waar je moet zijn.

Het kennisinstituut staat aan jouw zijde
Wil je weten welke leerlijn het beste bij jou past en welke rijschool daarbij aansluit?
Mail dan naar mijnleerlijn@rijles.tips

Informatie voor rijscholen

De rijinstructeur staat bij ons centraal, want dan gaat het beter met de leerling.
1. Bent u rijschoolhouder/rijinstructeur en je wil het verschil ook weten tussen een rijopleiding en het rijlesonderwijs?
2. Ben je bereid om alle blokken van het demo.rijlesonderwijs, onderscheidend van elkaar- en ten gunste voor je leerling te leren kennen?
3. Overzie jij mogelijkheden, om online leerprogramma’s te combineren met de rijlessen in de praktijk?
4. Geloof jij in moderne veranderingen die afgestemd zijn op technologische ontwikkeling en aangepast zijn aan de hedendaagse maatschappij?
5. Ben je bereid, om via de nieuwe maatstaven van de overheid, door te groeien in je vak?

Mail dan naar: blok@rijles.tips

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden van Dutch Lapétus. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker deze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is.